Reseptin uusiminen

Sähköisen lääkemääräyksen uusimispyynnön voit esittää samalla, kun asioit farmaseuttimme kanssa. Uusimismaksu on 3,50 €/uusimiskerta. Kanta-asiakkaille sähköisen lääkemääräyksen uusinta on maksuton. Omakannassa voi myös pyytää reseptin uusimista. Palveluun pääsee Kanta-palvelujen verkkosivuilta sekä osoitteella omakanta.fi.

Lääkehoidon tarkistus 

Suoritetaan aina reseptilääkkeen oston yhteydessä vertaamalla uutta lääkeostoa Rotuaarin apteekista aikaisemmin tehtyihin reseptilääkeostoihin. Varmistamme, että uusi lääke sopii käytettäväksi yhdessä niiden kanssa. Käytössämme on "Iäkkäiden lääkityksen tietokanta", joka varoittaa yleisimmistä iäkkäille ongelmia aiheuttavista lääkkeistä. Tämä lisää lääkityksen turvallisuutta. 

Schengen-todistus 

Osoittaa yksityishenkilön mukanaan kuljettamiensa huumaavien tai psykotrooppista ainetta sisältävien lääkkeiden tarpeellisuuden matkustaessaan Schengen-alueella. Schengen-sopimuksen piiriin kuuluvat Suomen lisäksi Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Saksa, Belgia, Ranska, Alankomaat, Itävalta, Sveitsi, Luxemburg, Espanja, Portugali, Italia, Kreikka, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Slovakia, Unkari, Slovenia ja Malta.

 

Apteekki voi antaa todistuksen Suomessa vakituisesti asuvalle henkilölle. Todistusta hakiessaan henkilöllä on oltava mukanaan lääkepakkaus, lääkettä koskeva lääkemääräys ja matkustusasiakirja, tavallisesti passi tai henkilökortti. Passin numero merkitään todistukseen. Apteekki täyttää todistuksen ja allekirjoittaa sen. Todistus voidaan antaa lääkettä toimitettaessa tai jälkikäteen siitä apteekista, mistä lääke on toimitettu. Todistus on voimassa 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä. Schengen-todistuksen laatimisesta perimme 10 €:n maksun.

Lääkejätteet

Vanhentuneet tai muuten käyttämättä jääneet lääkkeet ovat ongelmajätettä. Niiden hävittäminen vaatii erikoiskäsittelyä. Kotitalouksien lääkejätteet voi tuoda veloituksetta apteekkiin hävitettäväksi, me toimitamme ne edelleen ongelmajätelaitokselle hävitettäväksi.

Lajittele lääkejätteet

  1. Poista tietosuojan vuoksi pakkauksista henkilötietoja sisältävät tarraetiketit.
  2. Poista tabletit alkuperäispakkauksista (pahvit/purkit), tablettiliuskat sellaisenaan ja pakkaa ne läpinäkyvään muovipussiin.
  3. Lääkevoiteet, aerosolit ja nestemäiset lääkkeet alkuperäisissä pakkauksissa.
  4. Sytostaatit alkuperäisessä pakkauksessa erillään muista.
  5. Jodia sisältävät lääkkeet pakataan erilleen. (Joditabletit, Betadine).
  6. Käytetyt neulat laitetaan esim. muovisessa mehukanisterissa polttokelpoiseen sekajätteeseen. Tyhjät ruiskut hävitetään polttokelpoisen sekajätteen mukana.
  7. Elohopeakuumemittarit erilleen. Jos mittari on mennyt rikki, se on pakattava tiiviisti.

Kuljetuspalvelu 

Toimitamme asiakastilaukset Oulun kaupungin alueella asiakkaan tarpeen mukaisesti 24 tunnin sisällä. Kuljetuspalvelu 6 €.

Terveysmittaukset

Apteekissamme on säännöllisesti Sydänyhdistyksen henkilö tekemässä mittauksia; kolesteroli, verensokeri ja verenpaine. Vuonna 2020 ajankohdat näille mittauksille: 12.3., 7.5., 10.9., 21.11. Muista myös Maailman Diabetespäivä 14.11., jolloin apteekillamme Sydänyhdistyksen henkilö mittaamassa klo 9-14.

Luento- ja koulutustoiminta

Apteekkimme luennoi yhdistyksille, kouluille ja järjestöille terveydestä, lääkkeistä, lääketurvallisuudesta ja lääkehoitoon liittyvistä aiheista. Ota rohkeasti yhteyttä, niin saadaan räätälöityä oikeanlainen koulutuskokonaisuus teidän käyttöönne! Apteekkimme panostaa henkilökunnan koulutukseen, joten haluamme ajankohtaisen tiedon teidänkin käyttöön. Apteekissamme antaa neuvoja kansanterveysohjelman mukaisesti sydänyhdyshenkilö, diabetesyhdyshenkilö ja astmayhdyshenkilö. Apteekissamme suoritamme säännöllisin välein Inbody-mittauksia. Mittauspäivät ilmoitamme kotisivuillamme http://www.rotuaarinapteekki.fi ja sosiaalisen median kanavissa https://www.facebook.com/rotuaarinapteekki ja https://www.instagram.com/rotuaarinapteekki/.

Teemapäivät

Järjestämme Rotuaarin apteekin kanta-asiakkaille asiakasiltoja, jolloin kanta-asiakkaana saat paremmat edut käyttöösi. Seuraa teemapäivien ilmoittelua apteekkimme sosiaalisessa mediassa https://www.facebook.com/rotuaarinapteekki ja https://www.instagram.com/rotuaarinapteekki/ tai liity kanta-asiakkaaksi, jolloin saat tiedon näistä illoista ensimmäisenä.

apteekin muut palvelut