apteekin muut palvelut

Reseptin uusiminen

Sähköisen lääkemääräyksen uusimispyynnön voit esittää samalla, kun asioit farmaseuttimme kanssa. Uusimismaksu on 3,50 €/uusimiskerta. Kanta-asiakkaille sähköisen lääkemääräyksen uusinta on maksuton. Omakannassa voi myös pyytää reseptin uusimista. Palveluun pääsee Kanta-palvelujen verkkosivuilta sekä osoitteella omakanta.fi.

Lääkehoidon tarkistus 

Lääkehoidon tarkistus suoritetaan aina reseptilääkkeen oston yhteydessä vertaamalla uutta lääkeostoa Rotuaarin apteekista aikaisemmin tehtyihin reseptilääkeostoihin. Varmistamme, että uusi lääke sopii käytettäväksi yhdessä niiden kanssa. Käytössämme on "Iäkkäiden lääkityksen tietokanta", joka varoittaa yleisimmistä iäkkäille ongelmia aiheuttavista lääkkeistä. Tämä lisää lääkityksen turvallisuutta. Keskittäessäsi lääkeostokset yhteen apteekkiin, lääkkeiden yhteiskäytön tarkistus voidaan tehdä kaikille käytössä oleville lääkkeille.

Schengen-todistus 

Schengen -todistus osoittaa yksityishenkilön mukanaan kuljettamien huumaavien tai psykotrooppista ainetta sisältävien lääkkeiden tarpeellisuuden matkustettaessa Schengen-alueella. Schengen-sopimuksen piiriin kuuluvat Suomen lisäksi Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Saksa, Belgia, Ranska, Alankomaat, Itävalta, Sveitsi, Luxemburg, Espanja, Portugali, Italia, Kreikka, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Slovakia, Unkari, Slovenia ja Malta. Lue lisää lääkkeiden viennistä ulkomaille Eu -terveydenhoito -sivustolta.

Apteekki voi antaa todistuksen Suomessa vakituisesti asuvalle henkilölle. Todistusta hakiessaan henkilöllä on oltava mukanaan lääkepakkaus, lääkettä koskeva lääkemääräys ja matkustusasiakirja, tavallisesti passi tai henkilökortti. Passin numero merkitään todistukseen. Apteekki täyttää todistuksen ja allekirjoittaa sen. Todistus voidaan antaa lääkettä toimitettaessa tai jälkikäteen siitä apteekista, mistä lääke on toimitettu. Todistus on voimassa 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä. Schengen-todistus maksaa 10 €.

Lääkejätteet

Vanhentuneet tai muuten käyttämättä jääneet lääkkeet ovat ongelmajätettä. Niiden hävittäminen vaatii erikoiskäsittelyä. Kotitalouksien lääkejätteet voi tuoda veloituksetta apteekkiin hävitettäväksi, me toimitamme ne edelleen ongelmajätelaitokselle hävitettäväksi.

Lajittele lääkejätteet

  1. Poista tietosuojan vuoksi pakkauksista henkilötietoja sisältävät tarraetiketit.
  2. Poista tabletit alkuperäispakkauksista (pahvit/purkit), tablettiliuskat sellaisenaan ja pakkaa ne läpinäkyvään muovipussiin.
  3. Lääkevoiteet, aerosolit ja nestemäiset lääkkeet alkuperäisissä pakkauksissa.
  4. Sytostaatit alkuperäisessä pakkauksessa erillään muista.
  5. Jodia sisältävät lääkkeet pakataan erilleen. (Joditabletit, Betadine).
  6. Käytetyt neulat laitetaan esim. muovisessa mehukanisterissa polttokelpoiseen sekajätteeseen. Tyhjät ruiskut hävitetään polttokelpoisen sekajätteen mukana.
  7. Elohopeakuumemittarit erilleen. Jos mittari on mennyt rikki, se on pakattava tiiviisti.

Kuljetuspalvelu 

Toimitamme asiakastilauksia kotiinkuljetuksella lähialueille. Löydät tietoa hinnoista ja vaihtoehdoista täältä.

Terveysmittaukset

Apteekissamme on säännöllisesti Sydänyhdistyksen terveysmittauspäiviä. Ajanvarauksella tehtäviä mittauksia ovat kokonaiskolesteroli, verensokeri ja verenpaine. Seuraa ilmoiteluamme Facebookissa ja Instragramissa tulevista mittauspäivistä! Kysy lisää apteekistamme!

Luento- ja koulutustoiminta

Apteekkimme luennoi yhdistyksille, kouluille ja järjestöille terveydestä, lääkkeistä, lääketurvallisuudesta ja lääkehoitoon liittyvistä aiheista. Ota rohkeasti yhteyttä, räätälöimme oikeanlaisen koulutuskokonaisuuden käyttöönne! Apteekkimme panostaa henkilökunnan koulutukseen, joten haluamme ajankohtaisen tiedon teidänkin käyttöönne. Apteekissamme antaa neuvoja kansanterveysohjelman mukaisesti sydänyhdyshenkilö, diabetesyhdyshenkilö ja astmayhdyshenkilö. Apteekissamme suoritetaan säännöllisesti Inbody-mittauksia. Mittauspäivät ilmoitamme kotisivuilla http://www.rotuaarinapteekki.fi ja sosiaalisen median kanavissa https://www.facebook.com/rotuaarinapteekki ja https://www.instagram.com/rotuaarinapteekki/.

Teemapäivät

Järjestämme Rotuaarin apteekin asiakasiltoja erilaisin teemoin. Seuraa teemapäivien ilmoittelua apteekkimme sosiaalisessa mediassa https://www.facebook.com/rotuaarinapteekki ja https://www.instagram.com/rotuaarinapteekki/ tai liity kanta-asiakkaaksi, jolloin saat tiedon näistä illoista ensimmäisenä.